Mobilhome-camper.be
Praktische info » Mobilehome parkeren

Mobilehome parkeren

Sanizuil

Een camperplaats is een speciaal voor mobilhomes ingerichte parkeerplaats, niet te verwarren met een camping. Hier mag men de mobilhome parkeren en overnachten. Soms wordt daar een gering bedrag voor gevraagd, te vergelijken met een normaal parkeertarief van enkele euro's.

Op een camping is men met een mobilhome niet altijd welkom omdat er vaak geen verharde staplaatsen aanwezig zijn. Men rijdt daar dan het gras kapot en men rijdt bovendien met een mobilehome geregeld weg naar diverse bestemmingen en keert later op de dag (of laat in de avond) weer terug. Dit wordt door de tent- en caravankampeerders als bijzonder onrustig ervaren.

Mede daarom zijn onder andere in de grotere Europese landen, zoals Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal, maar ook in België, al jaren geleden heel veel, speciaal ingerichte, camperplaatsen aangelegd met sanistations of sanizuilen (zie foto), zodat ook de honderdduizenden toeristen die met een camper reizen daar zo gastvrij mogelijk worden ontvangen. De overheid, gemeenten en de plaatselijke middenstand investeren graag hun geld daar in, omdat zij daar, economisch gezien, wel bij varen.