Mobilhome-camper.be

Praktische info


Voorzicht rijden


Met een mobilhome rijden is niet zo moeilijk. Iedereen met een gewoon rijbewijs kan het. Als u echter met bepaalde types zoals de integraal en de alkoof te maken heeft, moet u met een aantal elementen rekening houden.


Alles klikvast

Passagiers moeten altijd hun gordel dragen, of ze nu in het bestuurdersgedeelte of in het woongedeelte zitten (als dat daar voor is uitgerust)? Ook alle losse persoonlijke zaken en levensmiddelen moeten tijdens het rijden achter slot en grendel blijven.

Houd voldoende afstand

Ondanks de huidige moderne remsystemen is het remafstand van mobilhomes héél anders dan een personenwagen, omdat de mobilhome zwaarder is. Behoud daarom voldoende afstand tussen u en de andere wagens.

Let op uw campergrootte

Denk aan de andere weggebruikers: rij voldoende rechts, zodat de andere wagens geen last ondervinden van de grootte van uw mobilhome.
Wees vooral voorzichtig als u op kleine landweggetjes tractors, bussen of vrachtwagens kruist. Vertraag en ga nog meer rechts rijden. Ook heel goed opletten als u een fietser inhaalt!
Denk ook aan de hoogte van uw voertuig. Het is interressant om de afmetingen en de maximaal toegelaten massa (MTM) te weten van uw mobilhome.
Ook bij het inhalen en opnieuw invoegen moet u zich goed bewust zijn van de lengte van uw voertuig.
Kortom: wees voorzicht en denk aan de andere weggebruikers!