Mobilhome-camper.be
Praktische info » Banden & onderhoud

Banden & onderhoud

Banden

Belangrijk is dat we onze banden op de juiste spanning houden. De meeste van ons weten dat maar geloven er niet echt in en laten dan ook maar betijen wat voor gevolg heeft dat je al na enkele 10 000 km voor onvoorziene uitgaven komt te staan. De juiste spanning is niet alleen belangrijk om vervroegde slijtage tegen te gaan maar ook belangrijk voor de wegligging van je camper.

Onderhoud

Mobilhome-eigenaars doen jaren met hun mobilhome. Om te voorkomen dat je met panne langs de kant van de weg kom te staan, of dat er vroegtijdige slijtage optreedt moet je hem goed laten onderhouden.

Ook als je mobilhome niet zo veel gebruikt, of er niet al te veel kilometers mee rijdt, is regelmatig en goed onderhoud noodzakelijk. Onvoldoende of slecht onderhoud aan de camper kan niet alleen leiden tot onnodig hoge reparatiekosten maar ook tot een onnodige kortere levensduur van de camper of onderdelen daarvan. Bovendien is ook de veiligheid in het geding.

Verkeerd gesleten of verdroogde banden, slecht functionerende remmen of een lekke gasslang kunnen fatale gevolgen hebben. Ook zaken zoals versleten schokdempers kunnen niet alleen het rijplezier negatief beïnvloeden en verstrekkende gevolgen voor de veiligheid hebben.

De voordelen van goed onderhoud mobilhome

  • Zekerheid hebben dat uw mobilhome comfortabeler en veiliger rijdt
  • panne onderweg wordt miniem
  • De levensduur wordt verlengd, u kunt langer genieten van uw kostbare mobilhome
  • Bij een goed onderhouden mobilhome ligt de inruilwaarde veel hoger
  • Onnodige repaties en onnodig kostbare reparaties kan daarmee vermeden worden